a
a
a
 

Vojislav Radovanović

Vojislav Radovanović

Ovom izložbom Radovanović se prvi put samostalno predstavlja pančevačkoj publici, a izloženi radovi obuhvataju seriju kolaža i akrilika na platnu.

Vojislav Radovanović rođen je u Valjevu 1982. godine. Posle treće godine gimnazije upisuje Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, gde će 2005. diplomirati na slikarskom odseku. Veoma rano počinje svoju izlagačku aktivnost. Sa petnaest godina prvi put je izlagao samostalno u Narodnom muzeju u Valjevu, da bi se na drugoj godini studija predstvio samostalno i beogradskoj publici izložbom Bath Culture u Studenstkom kulturnom centru 2002. godine.

Godine 2004. stekao je diplomu na Internationale Sommerakademie für Bildende Kunst u Salzburgu, dok je tokom 2011. godine boravio u Parizu na rezidencijalnom programu za umetnike u čuvenom Cité Internationale des Arts. Pored umetnosti od 2008. godine aktivno se bavi i televizijskim radom u oblasti kulturno-obrazovnog i umetničkog programa. Kao autor i voditelj emisija o vizuelnoj umetnosti, arhitekturi i kulturnom nasleđu, Radovanović je radio na Televiziji Avala, Radio-Televiziji Srbije, Studiju B i internet servisu www.artičok.tv.

Do sada je izlagao na brojnim, kako samostalnim, tako i grupnim izložbama i festivalima u zemlji i inostranstvu: Pariz, Salzburg, Atina, Solun, London, Nijagarini vodopadi, Skoplje, Ljubljana, Maribor, Beograd, Novi Sad, Valjevo, Pančevo, Smederevo, Kraljevo, Zaječar, Smederevska Palanka…

Vojislav Radovanović živi i stvara u Beogradu.

kontakt:

060 / 020 02 37

vojislav.tumblr.com

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.